Yargıtay Eşe Hakarette Bulunan Eş için Emsal Niteliğinde Karar Verdi

Yargıtay Eşe Hakarette Bulunan Eş için Emsal Niteliğinde Karar Verdi
Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift tartışma yaşadı. Kocasına “it herif” diyen kadın Yargıtay’ın aldığı karara göre, suçlu bulundu. Çift kadının tam kusurlu bulunması ile boşanmış oldu.

Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift tartışma yaşadı. Kocasına “it herif” diyen kadın Yargıtay’ın aldığı karara göre, suçlu bulundu. Çift kadının tam kusurlu bulunması ile boşanmış oldu.

Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, mahkemeye boşanmak için karşılıklı olarak dava açtılar. Tarafların boşanma gerekçeleri Asliye Hukuk Mahkeme’si tarafından dinlendi. Mahkeme her iki tarafı da dinledikten sonra, kadını haklı bularak, kadının boşanma talebini kabul etti. Koca R.A’nın talebi ise haksız olduğu gerekçesi ile mahkeme tarafından reddedildi.

“İt Herif” Diye Hakaret Ettiği için Yargıtay Tarafından Kusurlu Bulundu

R.A. mahkemenin kararına haklı olduğunu belirterek temyiz etti. Böylece araya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girerek, olay hakkında soruşma başlattı ve dava hakkında delil toplamaya başladı. Soruşma çerçevesinde mahkemede Yargıtay tarafından emsal karar alındı. Tartışma sırasında kocasına “it herif” gibi hakaret içeren kelimeler kullanan kadın, tam kusurlu bulundu. Böylece R.A’nın davası kabul edildi.

Yargıtay’ın almış olduğu kararda; R.A’nın boşanma davasına ret kararı gelmiş olmuş olsa bile ve erkeğin kusurlu davranışları bulunsa da, kadının da kusurlu davranışları olduğunun altı çizildi. Yapılan yargılar ve toplanılan deliller ışığında, kadının kocasını aşağıladığı kusurlu davranışları ortaya çıkmıştır. Kadın, “it herif, köpek, senin oğlun erkek mi” gibi söylemler kullandığı için Yargıtay tarafından suçlu bulunmuştur. Yargıtay’ın aldığı emsal kararla birlikte eşlerin birbirine aşağılayıcı sözler söylemeleri halinde aşağılayıcı kelimeler söyleyen tarafların kusurlu bulunacağına karar verilmiştir.

Yargıtay Erkek Tarafının Boşanma Davasının Kabulüne Oy Birliği ile Karar Verdi

Söylemler ışığında, taraflar arasında birliğin sürdürülmesinin geçimsizlik nedeniyle mümkün olmadığına karar verildi. Bu geçimsizliğin sabit olduğunun altı mahkeme tarafından çizildi ve R.A.’nın dava açmakta haklı olduğu belirtildi. Erkeğin boşanma davasının kabul edilmesi gerektiği apaçık ortadadır. Bu nedenle 2. Hukuk Dairesi tarafından alınan kararın bozulması gerektiği açıklanmıştır. Temyiz edilen hüküm Yargıtay tarafından oy birliği sağlanarak bozulmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.