Sektör Kangaroo Lojistik'le büyüyor

Sektör Kangaroo Lojistik'le büyüyor
Ülkemizde turizmden sonra en fazla potansiyeli barındıran lojistik sektörü yatırım bekliyor.

Ülkemizde turizmden sonra en fazla potansiyeli barındıran lojistik sektörü yatırım bekliyor. Yabancı yatırımcıların daha fazla ilgi gösterdiği sektöre yerli yatırımcılarında girmesiyle şimdiden büyük bir pazar oluşmuş durumda.

Her türlü ürün, servis hizmeti ve bilgi akışının, kaynağından nihai tüketiciye kadaar olan tedarik edilmesi olarak tanımlanan lojistik sektörü Türkiye’de 52 bin adet çekici araçla Avrupa’nın en büyük filolarından birine sahip. En büyük filolardan birine sahip olmasına rağmen Türkiye 160 ülke arasında son araştırmalara göre potansiyeline rağmen lojistik performans endeksine göre 30’uncu sırada yer almakta.

YERLİ YATIRIMCILAR SEKTÖRE CAN KATIYOR

Turizmden sonra en fazla potansiyel barındıran sektör olan lojistikte ülkemiz potansiyelinin sadece yüzde 13’ünü kullanmakta. Yerli yatırımcıların çekimser kaldığı bu sektöre kalite,disiplin ve profesyonellik katan Kangaroo Lojistik ise yoluna emin adımlarla ilerlemekte. Yerli yatırımcı ünvanıyla 20 yıllık tecrübesiyle sektöre büyük bir soluk katan Kangaroo lojistik yoğun rekabet gösteren firmaların lojistik gereksinimlerine en hızlı ve pratik şekilde cevap verme amacıyla hareket ediyor. Havayolu, karayolu denizyolu ve fuar taşımacılığı alanlarına faaliyet veren Kangaroo Lojistik yüzde 100 müşteri memnuniyetine dayanan çalışma ilkesiyle sektörde isminden fazlasıyla bahsettiriyor.

TÜRKİYE AVRUPA’DAN KUZEY AFRİKA’YA KADAR MERKEZ KONUMDA

Türkiye; Avrupa, Balkanlar, Karadeniz, Kafkaslar, Hazar, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri için bir dağıtım ve toplama merkezi konumumda olması nedeniyle dünya lojistik sektörü açısından da önemli bir konuma sahip. Böylesine büyük potansiyeli barındırmasına rağmen potansiyelinin altında bir kapasiteyle çalışan sektöre Türk yatırımcıların daha çok ilgi göstermesi gerektiğini belirten Kangaroo Lojistiğin Genel Müdürü olan Ahmet Bilaloğlu “Türkiye’de lojistiğe yapılan yatırımların yeterli olduğunu söylemek için henüz erken. Avrupa’da lojistik yüzde 80 oranında kullanılırken Türkiye’de bu rakam yüzde 20 oranında kalmaktadır. Türkiye’de bu alanda yabancı yatırımcıların daha çok hizmet verdiğini görmekteyiz. Türk yatırımcıların bu alana az ilgi göstermesi ise oldukça üzücü” dedi.

Kangaroo Lojistik olarak , 2018 yılında çift sefer karayolu taşımacılığındaki Pazar paylarını hatırı sayılır oranda artırdıklarını belirterek, hedeflerine adım adım ve kararlılıkla ilerlediklerini söyledi.

2018’e güçlü büyüme ve ciro hedefleriyle girdik. Çözüm odaklı hizmet anlayışımızla hedeflerimize büyük ölçüde ulaştık. Büyüme hedeflerimizi çeşitli sektörlerdeki mevcut veya potansiyel müşterilerimize verdiğimiz hizmetleri çeşitlendirip farklılaştırarak sürdürdük. Teknoloji ve inovasyon her zaman olduğu gibi öncelikli konumuzdu. 2019 yılına, 2018 hedeflerimizi gerçekleştirmiş olarak gireceğimiz için çok mutluyuz” dedi. 2019 yılında da planlı bir şekilde büyüyerek ilerleyeceklerini aktaran Ahmet Bilaloğlu, “2018 yılında artan rekabet şartları piyasadaki dış oyuncular düşük karlılıklar yol yasakları bölge sorunlarına rağmen hedeflerimize adım adım ulaşıyoruz. Planlanan yatırımlarımızı 2019 yılında da kesintisiz uygulama kararlılığındayız. Kangaroo Lojistik, verdiği kaliteli ve güvenilir hizmetle,sonuç odaklı çalışma disipliniyle,sektörün hakettiği kaliteye ulaşması adına gereken çabayı fazlasıyla göstermektedir” diye konuştu.

kngrlogistics.com

Merkez: Üniversite Mh. Civan Sk. No:1 D:5 Avcılar / İstanbul

Depo: Beylikbağı Mh. 324. Sk. Depo 6 Gebze / Kocaeli

Telefon: 0 (212) 801 82 22

E-posta: [email protected]

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.