Trafik Kazasında Ayaktan Çıkan Ayakkabı Neyin İşaretçisidir?

Trafik Kazasında Ayaktan Çıkan Ayakkabı Neyin İşaretçisidir?
Trafik kazasında ayakkabı çıkması ve ayakkabı tekinin kaza mahallinde tek başına durması, trafik kazalarının daha da dramatik bir hal almasına neden olmaktadır. Trafik kazasında ayaktan çıkan ayakkabı neyin işaretçisidir?

Trafik kazasında ayakkabı çıkması ve ayakkabı tekinin kaza mahallinde tek başına durması, trafik kazalarının daha da dramatik bir hal almasına neden olmaktadır. Trafik kazalarında çok sık rastlanan bu olayda, genellikle kaza sırasında ayakkabısı çıkmış kişilerin sağlık durumları hakkında endişe duyulmaktadır. Trafik kazalarında çalışan bir kişi, ayakkabısı çıkan kişilerin ya ağır yaralı oldukları ya da öldüklerine şahit olduğunu açıklamıştır.

Kaza sırasında ayakkabının ayaktan fırlaması aslında kazanın şiddeti hakkında bizlere ilk ipucunu veren belirtidir. Söz konusu kazalarda araçların genellikle 60 – 70 km’nin üzerinde bir süratle kaza yaptıkları belirlenmiştir. Kaza sırasında ayakkabının fırlamasının en temel nedeni, kazanın şiddeti ile kişinin bilincini kaybetmesi ve ayakkabıyı ayakta tutacak kontrolün sağlanamamasıdır. Kaza sırasında ayakkabının kaza şekline göre fırlamasının en büyük nedeni olan bilinç kaybı, dolaylı olarak kazanın şiddeti hakkında da bilgi vermektedir. Trafik kazasında ayakkabı çıkması ile karşılaşan sağlık görevlileri genellikle sürücülerin durumu hakkında ilk bilgiyi elde etmiş olurlar.

Trafik Kazasında Ayaktan Çıkan Ayakkabı Neyin İşaretçisidir?

Meydana gelen bir trafik kazasında etrafta ayakkabılara rastlanması, olay yerine ilk gelen müdahale ekiplerine kazanın şiddeti ve kaza zedeler hakkında ilk önemli işaretleri vermektedir. Sıkıca bağlanmış bir spor ayakkabısı olsa bile kazanın şiddetine ve şekline göre ayakkabı ayaktan çıkabilir. Kaza sırsında savrulma ve kişinin bilinç kaybına bağlı olarak ortaya çıkan bu sorun, kazayı yapan kişilerin ağır yaralı olduklarını hatta ölmüş olabilecekleri yorumlarının yapılmasına neden olmaktadır.

Trafik kazalarının en dramatik sahnelerinden biri olan fırlamış ayakkabı, kaza mahallinden çok uzak noktalara bile savrulabilmektedir. Trafik kazalarında uzun süre kurtarma faaliyetlerinde bulunan bir kişinin yaptığı bir açıklamada başına gelen olayı şöyle anlatmıştır: bir trafik kazasında müdahaleye yeni başlamışken olay yerine elinde bir ayakkabı ile gelen trafik polisinin kaza hakkında, ayakkabı çıktığı için kaza zadenin zor yaşayacağı şeklindeki yorumudur. Bu yorumu duyduktan sonra ağır yaralı olarak kurtarılan ayakkabının sahibi yaşam mücadelesini kaybetmiştir.

Trafik kazasında ayakkabının fırlaması hayatımıza doğrudan etki eden ufak detaylardan biridir. Bazen sadece basit tek bir ayakkabı bile derin duyguları ve acıları ifade edebilir.

Trafik Kazalarında Saniyelerle Gelişimi

Yapılan araştırmalara göre bir trafik kazasında 1 saniye içinde yaşanan tüm detaylar anbean test edilmiştir. Buna göre:

  • 10. Salise: tampon, radyatör üstü kromajlı süsler kırılır ve çelik parçalar aracın gövdesine saplanır.
  • 20. Salise: Radyatör parçaları koparak ön cama saplanır. Ön çamurluklar kapıları sıkıştırır.
  • 30. Salise: Sürücü araç içinde yükselir, kırılan dizle pedallara yaslanır.
  • 60. Salise: Sıkıca bağlanmış olsa bile sürücünün ayakkabıları çıkar.

Son salisede ise tüm araç deforme olur ve sürücü hayatını kaybeder. Bu yönüyle kazada ayakkabı çıkması kazanın şiddetinin ilk göstergesi olarak sayılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.