Rusya'nın En Güzel Kadınlarının Hangi Şehirlerde Yaşadığı Belli Oldu

Rusya'nın En Güzel Kadınlarının Hangi Şehirlerde Yaşadığı Belli Oldu
Dünya çapında güzellikleriyle nam salmış Rus kadınlarının hangi şehirlerde yaşadığı merak ediliyor. Bu büyük ülkede en güzel kadınların hangi şehirde yaşadığına dair birçok görüş var. Ancak TurStat isimli turizm sayfasında yapılan ankete göre, en güzel kadınların yaşadığı 10 şehir belirlendi. Ankete göre, en güzel kadınların yaşadığı şehir başkent Moskova. Ancak küçük oy farklarıyla Moskova’yı takip eden şehirler de bulunuyor.

Dünya çapında güzellikleriyle nam salmış Rus kadınlarının hangi şehirlerde yaşadığı merak ediliyor. Bu büyük ülkede en güzel kadınların hangi şehirde yaşadığına dair birçok görüş var. Ancak TurStat isimli turizm sayfasında yapılan ankete göre, en güzel kadınların yaşadığı 10 şehir belirlendi. Ankete göre, en güzel kadınların yaşadığı şehir başkent Moskova. Ancak küçük oy farklarıyla Moskova’yı takip eden şehirler de bulunuyor.

TurStat’ın yaptığı ankete göre en güzel kadınların bulunduğu şehirler şu şekilde sıralanıyor:

  1. Moskova
  2. St. Petersburg
  3. Novosibirsk
  4. Rostov-na Donu
  5. Yekaterinburg
  6. Kazan
  7. Krasnoyarsk
  8. Samara
  9. Krasnodar
  10. Soçi

Anket Uluslararası Güzellik Gününde Yapıldı

Rusya’daki en güzel kadınlar hangi şehirlerde yaşıyor anketi yapıldı. Anketi yapan TurStat sayfası, anketi Uluslararası Güzellik Gününde yaptı. Konu Rusya olunca, uluslararası bir güzellik yarışması yapılması kaçınılmaz oluyor. Yarışmaya değişik milletlerden kadınlar katılıyor ve ülkesini temsil ediyor. Yarışma her yıl Rusya’da düzenleniyor. Aynı yarışma Türkiye’de de gerçekleşti. Türkiye’deki uluslararası güzellik yarışmasında da Rus temsilciler bulunuyordu.

Anketin Birincisi Moskova

Moskovalı kadınların güzelliği herkes tarafından bilinir. Ancak Rusya’da yaşayanlara göre, Moskovalı kadınların arasında bir güzellik anlayışı farklılığı var. Taşralı kadınlar ve Moskovalılar arasında giyim ve hayat tarzı farklılığı olduğu düşünülüyor.

Ruslara göre, taşralı kadınlar Moskovalı kadınlara göre daha çok makyaj yapıyor. Üstelik giyimleri daha açık ve parlak renkli kıyafetleri tercih ediyorlar. Ancak Moskovalı kadınlar Avrupa modasını takip ediyor ve giyim tarzları var. Daha mütevazı bir giyim tarzına sahipler.

Moskovalı kadınların taşralı kadınlardan daha özgür olduğu giyim tarzlarında yansıyor. Ruslara göre taşralı kadınlar kendilerini daha çok öne çıkaracak kıyafetler tercih ediyor. Ancak Moskovalılar daha mütevazi kıyafetler tercih ediyor ve kendilerine güvenleri daha yüksek.

Elbette bu yorumlar daha çok Sovyetler Birliği zamanlarına dayanıyor ve şimdi bu tip yorumlar yapmak daha güç. Her ne kadar listenin başında Moskova bulunsa da, listenin geri kalanını taşra oluşturuyor ve her şehir arasında oldukça düşük puan farkları var.

Moskova’yı St. Petersburg Takip Ediyor

Anketin birincisi olan Moskova’nın ardından St. Petersburg geliyor. Dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olarak bilinen St. Petersburg, güzel kadınlarıyla bilinen şehirlerden biri. St. Petersburg kadınlarla ilgili tek özelliği bu da değil. St. Petersburglu kadınlar erkeklere göre çok daha fazla çalışıyor. İnşaat alanından hizmete alanına kadar birçok sektörde çalışan kadınlar, ekonomide büyük bir rol oynuyor. Erkekler ise günde en fazla 2 ya da 3 gün çalışıyor. Geri kalan günlerini evde çocuk bakmakla ya da evi çevirmekle ilgilenen erkekler, St. Petersburglu kadınların güzelliğinin farkında değil. Öyle ki birçok St. Petersburglu erkek aile yaşamına adapte olamıyor. Birçoğunun alkol ve kumar gibi bağımlılıkları var. Eve para getiren kadınlar kocalarının bu halinden oldukça şikayetçi. Rusya’nın en güzel kadınlarının olduğu 2.şehir olan St. Petersburg, kadınların çalışma hayatında baskın rolü üstlendiği sayılı yerlerden biri.

Sibirya’nın Kültür Başkenti

Novosibirsk, adından da anlaşılacağı üzere Sibirya bölgesinde bulunan bir şehir. Rusya’nın 3 büyük kentinden biri olan Novosibirsk, kadınlarının güzelliği ile ön plana çıkıyor. Kadınların bu denli güzel gelmesinin bir başka sebebi, burada sadece güzel değil entelektüel kadınların da bulunması. Sibirya’nın kültür başkenti olarak bilinen Novosibirsk, sosyokültürel açıdan oldukça gelişmiş bir şehir. Kazakistan ve Çin’e de komşu olan şehir, farklı genlere misafirlik ettiğinden, bu kentin kadınlarının alışılmamış yüzleri var. Tüm turistleri kendine hayran bırakan kadınlar, anket sıralamasında üçüncü sıraya yerleşmeyi başarmış.

Tatar Güzelleri

Rusya gerek coğrafyası gerek tarihiyle birçok ırkı bünyesinde bulunduran bir ülke. Kazan şehrinde de Tatar kadınlara rastlamak mümkün. Tatarlar esasında Türk olsa da, farklı coğrafya da yaşanması sebebiyle oldukça değişik yüz hatlarına sahipler. Tatar kızlarının güzelliği herkes tarafından bilinse de, ankette 6.sıraya yerleşerek bu durumu kanıtlamış gibiler.

Tatar kadınlarının yüzleri kadar fiziği de oldukça güzel. Uzun boylu, ince ve narin yapıları dikkat çekici özelliklerinden. Belirgin dudak çizgileri, çekik gözler, çıkık elmacık kemikleri en önemli Tatar özellikleri. Ayrıca cilt güzellikleriyle de ünlü olan Tatar kadınları, Türk kültürüne de hakim. Mantı, börek gibi birçok ortak yemeği pişirmeyi biliyorlar. Soğuk ve ciddi bir görünüme sahip olsalar da, güzellikleri herkes tarafından bilinmektedir.

Listeye Giremeyen Şehirler De Ünlü

Her ne kadar anket sonucunda 10 şehir belirlenmiş olsa da, bu listeye girememiş ünlü şehirler de var. Bu şehirler de kadınlarının güzelliği açısından ün yapmış şehirler. Rusya çok büyük bir ülke ve coğrafyası da çok çeşitli. Her bir coğrafya da farklı tipte kadınlara rastlamak çok kolay. Üstelik bazı şehirlerin tarihi özellikleri de bulunuyor. Tarihi geçmişi yoğun olan şehirlerde, Osmanlı zamanından kalma Türklere dahi rastlamak mümkün. Azeri, Tatar, Kırgız, Türk birçok kadına rastlanabiliyor. Bu çeşitlilik Rus genleriyle birleşince kadınların güzelliği de dünyaca ünlü hale geliyor. Özellikle uzun boylu ve beyaz tenli olmalarıyla bilinen Rus kadınları, yaşlandıklarında da kendine bakmaya devam ediyor. Modanın sıkı takipçisi olan Rus kadınları makyajdan ve giyimden vazgeçemiyor. Bu anket sonucunu Rusya’da yaşayan kişiler belirlemiş ve Uluslararası Güzellik Yarışması vesilesiyle yapılmış. Anket sonucunda şehirler arasında çok az puan farkı bulunuyor ve yorumların hepsi görecelik taşıyor. Ancak bilinen tek bir şey var ki, Rus kadınlarının güzelliğini reddetmek mümkün değil. Dünyaca ünlü güzelliğe sahip olan Rus kadınlarına, Rusya’nın hemen hemen her şehrinde rastlamak mümkün.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.