Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “Rize’yi Bir Yılda Güvenli Konutlara Taşıyacağız”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “Rize’yi Bir Yılda Güvenli Konutlara Taşıyacağız”
Rize'de yaşanan sel felaketi sonrasında incelemelerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, köylerde ahırı olan yöresel özellikli 'köy evleri', merkezde ise yatay mimarili 'güvenli konutlar'ın TOKİ tarafından inşaası için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Rize'de meydana gelen sel felaketinden dolayı bölgede çalışmaları yerinden takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bayramı da Rize'de geçiriyor. Bayram namazını Rize Sahil Camisi'nde kılan Bakan Kurum, namaz sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sel felaketiyle gelen mağduriyetlerin giderilmesi yönünde el birliğiyle devletin tüm imkanlarını seferber ederek çalıştıklarını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'de şu an itibariyle tüm yolların açıldığını, selin etkilendiği ilçe ve beldelerde de altyapı hasarlarının giderildiğini söyledi. İçme sularının verildiğini kaydeden Bakan Kurum, kalıcı imalatların da yapımına bayram sonrası hız vererek, selin yaralarını saracaklarını belirtti.

550 konuta ilişkin yapım sürecini de başlattıklarını ifade eden Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanlığı eliyle afette evleri zarar gören mağdurlara bir yıl içinde evlerini teslim edeceğiz. Diğer afet bölgelerinde ne yaptıysak Rize'de de vatandaşlarımızı güvenli konutlara taşımış olacağız" diye konuştu.

Öte yandan TOKİ de, Bakan Kurum'un koordinasyonunda Rize’de yaşanan sel felaketi sonrası 4 ilçede proje çalışmaları başlatıldığını sosyal medya hesabından duyurarak, "Köylerde ahırı olan yöresel özellikli köy evleri, merkezde yatay mimarili güvenli konutlar inşa edeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.