Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kapıkule’de Gurbetçileri Karşıladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kapıkule’de Gurbetçileri Karşıladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’yi Bulgaristan’a bağlayan Kapıkule Sınır Kapısı’nda gurbetçilerle buluştu. Bakan Varank, Sıla-i rahim için ana vatana gelen Türkler ile bir araya geldi.

Karayolu ile Türkiye’ye gelen gurbetçilerin ana vatan ile buluştukları yer olan Kapıkule, hasret yolcularına sunduğu imkanlarla da dikkat çekiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Edirne’deki programının ardından hem verilen hizmetleri yerinde görmek hem de gurbetçilere “Hoş geldiniz.” demek amacıyla Kapıkule Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu. Bakan Varank’a Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edine İl Başkanı Belgin İba eşlik etti.

Vatan hasreti çeken Türklerle sohbet eden Bakan Varank, gurbetçilere hediye olarak Edirne'nin saray lezzetlerinden olan badem ezmesi ve Kavala kurabiyesi verdi. Varank, çocuklara da TÜBİTAK’ın Bilim Çocuk dergisini armağan etti.

KAPILARDAKİ ÖNCELİKLER

Varank, sınır kapılarının Türkiye'nin dünyaya açılan yüzü olduğunu belirterek özellikle ihracat ve ithalat açısından Türkiye ekonomisinin en önemli noktalarından biri olduğunu vurguladı. Sınır kapılarında hem ticareti geliştirmek hem insanların işlerini kolaylaştırmanın öncelikleri olduğunu belirten Varank, "Bundan sonra da burada oluşturulan park alanlarıyla, karşılama merkezleriyle çok daha güzel bir hizmeti hem ticaret yapan vatandaşlarımıza hem de tatil için Türkiye'ye gelen vatandaşlarımıza sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.