Goldman Sachs ve Citibank'tan Altın Tahminlerini Açıkladı!2024 Sonunda Gram Altın 3850 TL'ye Ulaşabilir!

Goldman Sachs ve Citibank'tan Altın Tahminlerini Açıkladı!2024 Sonunda Gram Altın 3850 TL'ye Ulaşabilir!
İki büyük finans kuruluşu Goldman Sachs ve Citibank, ons altın fiyatlarının önümüzdeki yıl için yükselişe geçeceğini öngörüyor. Bu tahminlere göre, 2024 sonunda gram altın fiyatı Türk Lirası cinsinden 3850 liraya kadar çıkabilir.

Altın yatırımcıları için 2024 yılı heyecan verici haberlerle başladı. Dünya genelinde yaşanan jeopolitik gerilimler ve ekonomik belirsizlikler, ons altın fiyatlarını tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı. İran ile İsrail arasındaki artan gerilim, ons altının 2.431 dolarlık rekor bir seviyeye ulaşmasına neden oldu.

Bu gelişmelerin ardından, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından Goldman Sachs ve Citibank, 2024 yılı için altın fiyatlarına dair önemli tahminlerde bulundu. Goldman Sachs, ons altının yıl sonunda 2.700 dolar seviyelerine ulaşacağını öngörürken, Citibank daha iyimser bir tahminle bu rakamın 3.000 dolara kadar çıkabileceğini belirtti.

Bu tahminler doğrultusunda, Türkiye piyasasında gram altın fiyatlarının da önemli bir yükseliş göstereceği öngörülüyor. Eğer Goldman Sachs'ın tahminleri gerçekleşirse, mevcut 2.450 Türk Lirası olan gram altın fiyatı yıl sonunda %42'lik bir artışla 3.480 liraya ulaşacak. Citibank'ın tahmini gerçekleşirse ise gram altın %57'lik bir artışla yaklaşık 3.850 Türk Lirası seviyelerine çıkabilir.

Ekonomistler, yatırımcıları bu tahminler doğrultusunda hareket etmeye ve yatırım planlarını gözden geçirmeye çağırıyor. Altının, özellikle jeopolitik risklerin arttığı dönemlerde güvenli liman özelliğini koruduğu ve yatırımcılara önemli kazanç fırsatları sunduğu biliniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.