ORSİAD Başkanı Çamur, “Uzun tatiller, çarkları yavaşlatıyor”

ORSİAD Başkanı Çamur, “Uzun tatiller, çarkları yavaşlatıyor”
Ankaralı sanayici, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması ihtimaline karşı, “Bizim uzun tatillere değil, pandeminin yıkıcı etkisini ortadan kaldırmak için daha çok çalışmaya ihtiyacımız var” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Levent Çamur, bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasına ilişkin taleplere yanıt verdi. Uzun tatillerin, bacasız sanayi turizme katkı sağlasa da üretim ve ihracatı sekteye uğrattığını söyleyen Başkan Çamur, “Hele de salgından henüz tam çıkamadığımız, pandeminin yıkıcı etkisini her alanda, özellikle de reel sektörde fazlasıyla hissettiğimiz bir süreçte, uzun tatil kararları talepleri dikkatlice değerlendirilmelidir” dedi.

Her Tatilde İhracat Artışı Düşüyor

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, geçmiş yıllardaki ihracat rakamlarına bakıldığında, uzun bayram tatillerinin iş kaybına, dolayısıyla ihracat artışında düşüşe yol açtığının daha net görüleceğini de söyledi. Başkan Çamur, “Ülkece uzun bayram tatili alışkanlığından artık vazgeçmemiz, uzun tatil yapmak bir yana, normalden daha çok çalışmamız gerekiyor. Reel sektörde ciddi verimsizliğe yol açan uzun tatiller yerine daha çok üretmeye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Hiçbir Sanayici Bunu İstemez

İzinler başladığında üretimde ciddi kesintiler yaşandığını, piyasaların durma noktasına geldiğini de bildiren Levent Çamur, “Covid-19 salgını nedeniyle çok zor bir süreçten geçen ekonomimizin, daha fazla zarar görmemesi, daha fazla kayıp yaşamaması için üretmemiz gerekiyor. Üretim demek, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme demektir. OSTİM’de, İvedik’te, Sincan’da hangi organize sanayi bölgesine gitseniz sanayiciden, işadamından, esnaftan duyacağınız şey, budur. Bilhassa ihracat yapan firmaların, şöyle bir dönemde iş gücü kaybına, iş kaybına, işlerin yavaşlamasına tahammülü yoktur. İşlerin yavaşlaması sadece işverenin değil, ülkenin, ülke ekonomisinin sorunudur” diye konuştu.

attachment-42382-1-91188b4c473925f3ce8a7a7f0c983bef-1624341777.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.